Daca locuiti intr-o zona nealimentata corespunzator cu apa, hidroforul este cel mai eficient sistem de alimentare a locuintei voastre. Printre cele mai cunoscute domenii in care acestea sunt utilizate, se numara: aspersarea apei, alimentarea cu apa, irigatie sau stropit, alimentare cu apa din puturi, fantani sau rezervoare aflate la mari adancimi, instalatii profesionale la cladiri individuale.
Componentele unui hidrofor
Pentru ca hidroforul sa functioneze cat mai eficient, trebuie sa aiba in componenta sa urmatoarele lucruri:
- Presostat hidrofor;
- Manometru hidrofor;
- Motorul pompei de hidrofor;
- Corpul pompei de hidrofor;
- Racord aspiratie hidrofor;
- Racord flexibil antivibrant hidrofor;
- Bazin hidrofor 100 litri, 50 litri, 20 litri;
- Orificiu pentru incarcare cu aer;
- Racord refulare hidrofor;
- Cablu electric.
Daca hidroforul vostru beneficiaza de toate aceste componente, va efectua o munca eficienta si va veti bucura atat de alimentarea cu apa in propria locuinta, cat si de investirea unui buget redus.
Am vrut sa achizitionez un bazin hidrofor 100 litri pentru ca cel de 50 litri nu mai facea fata si astfel am ajuns sa aflu nenumarate lucruri interesante despre un hidrofor.
Cele mai mari avantaje ale unui hidrofor
- Sunt silentioase, astfel ca mediul nu va fi perturbat de utilizarea acestuia;
- Sunt recomandate cu incredere pentru alimentarea cu apa in cladiri rezdentiale;
- Sunt autoamorsante;
- Intretinerea este extrem de usoara;
- Pretul redus la achizitionarea acestuia;
- Sunt utilizate in totale conditii de siguranta;
- Longevitatea;
- Asigura confortul utilizatorilor.
Dupa cum am specificat si mai sus, am dorit sa-mi achizitionez un bazin hidrofor 100 litri pentru ca cel de 50 litri nu mai facea fata si am gasit ceea ce speram sa gasesc. Acesta indeplineste toate nevoile mele si ale locuintei mele. Aceste bazine sunt de altfel ideale pentru o gama foarte larga de utilizatori precum: hidrofoare, fantani, aspresoare, sisteme de irigatii, expansiune termica, prevenirea socurilor, incalzire – ventilatie – aer conditionat. Acest bazin hidrofor 100 litri este acoperit cu doua straturi de vopsea, acest lucru asigurandu-i o protectie deosebita fata de radiatiile UV si de umiditate.
Cum functioneaza un hidrofor
Cele mai importante lucruri la care trebuie sa fiti atenti sunt oprirea si pornirea hidroforului. Din momentul in care acesta este pornit si oprit, trebuie sa functioneze fara intrerupere. Daca insa de-a lungul utilizarii acestuia se opreste si porneste din nou, inseamna ca hidroforul sufera de o defectiune. Acest lucru indica faptul ca perna de aer este vinovata pentru defectarea sistemului. Pentru ca hidroforul sa functioneze normal, este necesar sa refaceti presiunea in perna de aur. Pentru a putea face acest lucru, este necesar sa scoateti hidroforul din priza, sa inchideti robinetul si sa goliti instalatia.
Cel mai important factor intr-o buna functionare a hidroforului este numarul de opriri si de porniri al pompei. Presostatul este un alt component care poate pierde presiune sau i se pot sparge membranele. Daca acestea va creeaza neplaceri, este recomandat sa le inlocuiti. Un aspect foarte important il detine motorul pompei care cu cat are o putere mai mare, cu atat adancimea acestuia de aspiratie este mai mare.
Aceste hidrofoare impreuna cu toate componentele sale sunt o investitie profitabila de care toti cei care vor sa beneficieze de alimentarea cu apa trebuie sa profite.
Blogger: Cerasela S.