Recunoaste-ti greselile. Principalul lucru pe care oamenii il fac pentru a se descurca cu situatiile stresante din familie este de a-si recunoaste pur si simplu greselile. Chiar ii admir pe acei oameni care isi recunosc propriile greseli. Cu siguranta, nu este un lucru prea placut sa-ti recunosti problemele si sa iti dai seama ca ai gresit.

Insa ar trebui sa inveti sa accepti lucrurile gresite pe care le faci cu rabdare. Acesta este primul pas in intelegerea si imbunatatirea relatiilor cu familia ta. Nu fi incapatanat si arogant.  Uita de mandrie si incearca sa iti scuzi actiunile prin care ai reusit sa insulti sau sa jignesti pe cineva.

Nu este niciodata prea tarziu sa incerci sa schimbi situatia. In cazul in care nu ai facut nimic rau, discuta problema cu o alta persoana care a gresit si a ajuns la o intelegere. Trebuie sa recunosc ca este un mare lucru sa iti recunosti greselile si sa uiti de greselile celorlalti.

Clarifica mereu situatia. Sincer, mie nu-mi prea place aceasta parte urata din problemele unei familii. Insa, intr-un fel sau altul va trebui sa luminam situatia si sa clarificam lucrurile. Prin faptul ca vei face acest lucru, iti vei controla actiunile si cuvintele.

Este un lucru obisnuit pentru majoritatea oamenilor sa spuna vorbe urate si sa nu-si poata controla emotiile. In ciuda acestor lucruri, va trebui sa discutam cu membrii familiilor noastre despre ceea ce ne ingrijoreaza si despre faptul cum am putea scapa de aceste probleme.

Astfel, te vei asigura ca in acest fel toata lumea va fi sincera cu tine si tu cu toata lumea din jur. Asta inseamna ca in acest fel vei acorda unei persoane ceva timp si spatiu personal ca sa se gandeasca la acest lucru. Cand vei vedea ca tensiunea nu este atat de puternica atunci cand vei incerca sa detensionezi situatia si sa te intelegi cu familia ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.