comunicare persoane paranoicecomunicare persoane paranoice

Daca trebuie sa te confrunti in viata ta cu niste persoane paranoice, fie ca este vorba despre prieteni sau despre iubit sau iubita, ar trebui sa stii cum sa te intelegi cu un asemenea tip de dereglare de comportament si sa incerci in prima instanta sa te linistesti si sa cauti motivele pentru aceasta paranoia.

Daca este legat de ceva din trecutul respectivei persoane, atunci incearca sa ii demonstrezi ca tu nu esti asa si ca il/o vei ajuta sa treaca peste si sa-si recapate viata normala, dar daca tu esti cauza acestei paranoia, din cauza unui lucru rau pe care l-ai facut in relatia cu acesta, atunci ar trebui sa-ti ceri scuze si sa te comporti cat de fireste si subtil se poate, dar si sa-i demonstrezi ca nu mai esti asa.

Daca iti dai seama ca prietenul tau este totalmente paranoic, si nimeni nu stie motivul pentru acest comportament si aceasta gandire, atunci ar trebui sa apelezi la ajutor profesional. Acest comportament nervis si iritant se poate baza pe  o deviatie a sanatatii mentale, si tot ceea ce mai poti face tu este sa chemi in ajutor un medic specializat. Nu anula si amana vizita la doctor, pentru ca, cu cat astepti mai mult, cu atat mai tare se va intensifica problema.

Cateodata oamenii isi recunosc o vina falsa doar pentru ca sunt deja destul de satui de acuzatiile care li s-au adus pana acum. Nu fa acest lucru, chiar daca esti deja gata sa faci orice pentru a-i inchide gura partenerului tau. Daca vei face acest lucru, nu vei face decat sa nu mai poti schimba situatie pe viitor. Partenerul tau va fi sigur ca are dreptate asa cum a pretins de la bun inceput, si nu vei mai putea sa-l/s-o convingi de altceva nici in ruptul capului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *