cloud computing
cloud computing

De ce sa folosesti servicii Cloud ?

Serviciile Cloud se refera la folosirea unor servere third-party, care ofera servicii de stocare a datelor pe internet, precum si capacitatea de a le folosi, modifica, sau accesa de oriunde in lume prin simpla logare online. Daca ar fi sa le descriem in mod simplu, este un serviciu care iti pune la dispozitie un hard drive pe internet. Astfel de servicii au devenit foarte cunosctue si populare, deoarece sunt usor accesibile din punct de vedere financiar, iti poti accesa fisiererle incarcate pe cloud printr-un sigur click si poti sa ai acces la ele de acasa, de la serviciu, de pe laptop, pc, smartphone sau orice alt gadget care iti da posibilitatea de a te conecta la web.

La ce anume sa te uiti cand vine vorba de un serviciu Cloud.

Unele companii care ofera servicii Cloud se axeaza mai mult pe partea de stocare si recuperare a fisierelor, un fel de back-up in caz ca apare o problema cu acestea, sau sunt pierdute. Insa unele servicii Cloud iti ofera o gama mai variata de posibilitati, si anume sa poti sincroniza datele de pe toate pc-uri si dispozitivele tale.

Cel mai important factor de luat in considerare in momentul in care te decizi sa folosesti un astfel de serviciu, se refera la tipul de date pe care il poti stoca. Majoritatea companiilor de servicii Cloud iti dau libertate deplina in ceea ce priveste tipul fisierului ce il poti incarca pe site insa mai sunt si restrictii.

Capacitatea de a accesa datele incarcate pe Cloud de pe un dispozitiv mobil, reprezinta un alt element destul de important de cantarit, pentru ca in esenta este una din ideeile de baza ce au stat la infiintarea Cloud, si anume sa fii capabil sa accesezi informatia de oriunde in lume.

Usurinta in utilizare si suportul oferit de companie sunt si ele elemente importante demne de luat in considerare. De retinut ar fi ca serviciile Cloud sunt un mod ideal de a accesa datele tale digitale, fara a avea restrictii ce ar aparea in mod normal.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *