Se cunoaste faptul ca vikingii erau o populatie dura, razboinica, cucaritoare si sangeroasa, insa la fel ca si alte populatii, acestia aveau si ei stilul lor de viata aparte de lupte si de razboaie. Aveau familii, copii, animale de crescut si alte indeletniciri normale cu care se ocupau la vremea aceea.

Asadar, pe langa alte lucruri mai dure pentru care erau cunoscuti, ami exista si o parte buna in toata aceasta civilizatie a lor. Erau foarte apropiati de natura, de toate elementele ei si se foloseau mai ales de plante si alte asemenea elemente naturale pentru a se trata de boli, afectiuni, rani, si stari mai rele.

Pe langa faptul ca se foloseau de natura din plin, ajutand-o sa se dezvolte la randul lor, vikingii aveau si o dieta foarte buna, un stil alimentar foarte convenabil si sanatos, care ii ajuta sa se mentina puternici si corect hidratati si alimentati mereu.

Aceasta civilizatie se folosea din plin de plante si de legumele pe care le cultivau chiar ei, dar si de animalele pe care le cresteau. Astfel dieta lor era foarte variata si foarte plina de vitamine, minerale, nutrienti si proteine bune pentru un organism si un fizic rezistent.

Printre alimentele din natura de care dispuneau si de care se foloseau cel mai des, se numar si musetelul, angelica, o planta medicinala si usturoiul, care ii ajuta foarte mult in mai multe afectiuni si stari rele.

Usturoiul il foloseau pentru a trata infectiile, ranile si afectiunile externe, dar si pentru tratarea si combaterea racelilor si virozelor. Angelica era folosita atat in stare bruta in ceaiuri si infuzii, dar si ca unguent, amestecata cu alcool, pentru a masa si vindeca zonele inflamate si dureroase. Musetelul era folosit pentru aceleasi lucruri pentru care il folosim si noi astazi, ca ceai si ca planta esentiala folosita in crearea unguentelor calmante.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *