uleiuri gatit
uleiuri gatit

Cu atat de multe uleiuri si grasimi disponibile pentru gatit, poate fi destul de dificil sa cunosti care dintre acestea sunt cele mai bune si pentru ce aplicare in parte. Unele uleiuri si grasimi se acomodeaza mult mai bine la temperaturi mai ridicat, in timp ce altele functioneaza mai bine la temperaturi mai mici.

Urmatoarele uleiuri si grasimi constituie diferite tipuri de uleiuri de gatit  si grasimi pentru asa ceva,  la fel de bine ca si cate sute de grade functioneaza cel mai bine si tipurile de retete la care se preteaza cel mai bine in parte.

Punctul de fum este un concept foarte important in gatit, datorita faptului ca fumul indica temperatura la care uleiul sau grasimea  se denatureaza, lucru ce poate afecta savoarea mancarii in cauza. De asemenea, vor fi subliniate si  tipul de ulei, deoarece anumite tipuri de uleiuri si de grasimi joaca un rol important in sanatate si nutritie.

Uleiul de avocado are o aroma vegetala, de nuci. Punctul sau de fum este la 420 de grade, dupa tip este un ulei monosaturat si se potriveste cel mai bine in cazul sote-urilor, a prajelilor, a alimentelor facute pe grill, ca dressing pentru salate, dar si pentru calirea in tigaie.

Grasimea de la sunca/bacon are o aroma aburie,, punctul sau de fum este la 370 de grade, este o grasime de tip saturata si se potriveste cel mai bine pentru sote-uri si pentru alimentele catite la grill. Grasimea de vita are o aroma unctuoasa, de vita, punctul sau de fierbere este la 420 de grade, este de tip saturata si se preteaza cel mai bine pentru prajirea in mulra grasime, prajitul la tigaie, gatitul la temperaturi inalte, dar si pentru sote-uri si grill.

Untul are o aroma dulceaga sau de nuci daca este brun. Punctul sau de fum porneste de la 250 si pana la 300 de grade, este  o grasime de tip saturata si este potrivita pentru  copt, sosuri si gatitul la temperaturi mai potrivite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *