Vacantele sunt intotdeauna asteptate cu sufletul la gura de catre toti. Oricat de pasionat ai fi de ceea ce faci pe plan profesional, din cand in cand se face resimtita nevoia de relaxare, de detasare de la viata cotidiana, de evadare in natura, intr-un colt linistit rural.

Cine nu incepe planificarea concediului cu entuziasm? Mai mult ca sigur procentul acestei categorii este unul inexistent. Vorbim pana la urma de scurta perioada in care ne permitem sa lasam toate grijile deoparte si sa ne preocupam de noi insine, de bunastarea proprie, chiar de stimularea sanatatii prin diverse activitati montane, spre exemplu.

Pentru a ne bucura de vacanta in adevaratul sens, nu este insa suficient sa alegem o anumita zona si sa facem o lista cu locuri de vizitat, respectiv cu activitati de desfasurat. Ar fi simplu ca buna ziua sa se rezume totul doar la atat. Este necesar insa ca inainte de toate sa identificam un loc de cazare corespunzator, prilenic, care sa ne ofere accesibilitate.

Ai la dispozitie, in general, optiuni multiple – hoteluri, pensiuni, casute de vacanta inchirieri, dar si alte alternative (motel, hostel etc). Indiferent de varianta pentru care optezi, iata care sunt conditiile ce ar trebui sa ti le asigure spatiul respectiv:

Intimitate

Inainte de toate, trebuie sa pui intimitatea pe lista de conditii. Ce faci daca nu te simti in largul tau sau mai ales daca simti ca cineva e mereu cu ochii pe tine? Cu siguranta nu iti doresti asa ceva. De preferat este ca nivelul de confort sa fie relativ acelasi cu cel resimtit in locuinta proprie. Din aceasta perspectiva, prea mici sunt sansele sa ai parte de intimitate intr-un hotel sau o pensiune. Mai degraba reprezinta o solutie ofertele ce vizeaza casute de vacanta inchirieri. Ai la dispozite intregul spatiu, deci deranjul provocat de vecini, de personal etc. iese din schema.

Confort

Te intereseaza sa te poti odihni corespunzator, sa iti poti reincarca bateriile pentru revenirea la munca. In acest sens conteaza ca locul sa beneficieze de lenjerie de calitate, sa indeplineasca diverse conditii termice. In functie de anotimp ai nevoie fie de un aparat pentru ventilarea aerului, fie de un dispozitiv care sa iti permita reglarea temperaturii.

Utilitati

Neaparat trebuie sa pui problema mancarii. Iti permite bugetul sa mananci in oras sau in restaurantul unui hotel sau constituie o varianta mult mai rentabila pentru tine o casuta de vacanta, ce are bucatarie in dotare?

Varianta din urma este din ce in ce mai apreciata, mai ales de cei care calatoresc in familie sau in grupuri. Sa iti poti prepara cafeaua asa cum iti place sau sa pregatesti gustarile preferate cand si cum vrei este destul de convenabil. Respectiv daca tii o dieta sau ai vreo alergie iti permiti sa iti gatesti singur.

Costuri

Un aspect deloc de neglijat. Desi l-am lasat la final,  conteaza in aceeasi masura ca celelalte conditii mentionate. Te intereseaza ca raportul dintre pret si conditiile pe care ti le asigura locul de cazare sa fie echilibrate. Gasesti in aceasta privinta oferte variate, fara indoiala. Nu uita insa ca inainte de a lua decizia finala, sa te interesezi si in privinta conditiilor de igiena. Peste toate, este detaliul care va face intotdeauna diferenta finala.

 

 

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *