In fiecare dieta si orice specialist ne va recomanda sa consumam cat mai multa apa daca vrem sa avem un stil de viata sanatos, o alimentatie sanatoasa si un ritm de viata sanatos.

De foarte multe ori s-a auzit tot felul de lucruri si de mituri legate de faptul ca trebuie sa bem zilnic relativ 8 pahare de apa. Este foarte adevarat ca daca ne dorim sa avem un stil de viata sanatos si daca vrem s afim sanatosi trebuie sa consumam zilnica apa pentru a ne hidrata.

De regula, daca nu consumati suficient de multa apa si daca sunteti deshidratat va veti confrunta cu desidratarea care va avea urmari destul de grave asupra sanatatii voastre. De regula, oboseala, starea de anxietate saau migrenele nu sunt decat cateva lucruri provocate de deshidratare.

Persoanele care consuma de regula foarte multe lichide nu trebuie sa fie ingrijorate pentru ca au batu prea multa apa ci mai degraba persoanele care fac sport de performanta si se suprasolicita sau persoanele care iau medicamente si au mereu gura uscata si simt o nevoie morbida de apa.

Atunci cand, spre exemplu, te antrenezi pentru maraton trebuie sa consume multa apa si tocmai de aceea poti usor sa exagerezi cu ingerarea de lichide. De asemenea, anumite afectiuni pot creste riscul de hiponatremie. Diabetul, unele probleme ale inimii si ale rinichilor pot cauza o sete excesiva. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa evitit suprahidratarea:

Bei mai  mult de un litru de apa pe ora

Un litru de apa pe ora inseamna foarte multa apa si chiar in mod excesiv. Un litru de apa este o cantitate chiar uriasa care in mod sigur duce la suprahidratare. Trebuie sa bei atata apa cat iti cere organismul si nu mai multa. oprganismul stie cel mai bine de cata apa are nevoie.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *