Atunci cand te hotarasti sa iti faci un implant dentar trebuie sa stii ca nu e o simpla vizita la un cabinet stomatologic. Persoanele care au ales aceasta profesie au fost specializate doar pe acest domeniu avand titlul de medici implantologi. Daca ai nelamuriri cu privire la aceasta interventie chirurgicala si nu te-ai convins citind pareri de pe internet ale persoanele care au facut deja acest lucru, atunci o sa iti prezint eu mai pe scurt ce inseamna un implant dentar.

Cautarea unui loc pentru implanturi dentare Cluj –  poate fi destul de greu sa faci o astfel de cautare, incearca sa te axezi mai mult pe clinicile care activeaza doar pe acest domeniu si care sa fie formata dintr-o echipa de medici care sa stie sa foloseasca atat analgezicele potrivite pentru a nu simti deloc durere, cat si sa stie cum sa manuiasca ustensilele specifice.

Din ce este alcatuit un implant dentar? –  componentele necesare sunt tija din aliajul calitativ si rezistent, bontul protetic si coroana dentara care va finaliza lucrarea.

Tija din aliaj poarta denumirea de radacina artificiala – cu ajutorul ei noul dinte va avea stabilitate deorece va fi fixat in os, fie in maxilar, fie in mandibula, in functie de locul in care va fi executata procedura.

Cel mai recomandat aliaj pentru realizarea de implanturi dentare Cluj este titanul datorita calitatilor lui de a nu produce afectiuni sau schimbari majore in organismul tau:

  • Prezinta o rezistenta aparte impotriva socurilor electrice
  • Are un pH neutru de 7
  • Prezinta imunitate biologica
  • Are un punct de topire ridicat de aproximativ 1660 grade ceea ce ii permite sterilizarea pentru folosirea ca si radacina artificiala pentru implant
  • Nu cantareste mult fiind un aliaj de greutate mica
  • Are efect regenerator, de aceea nu va fi necesara administrarea de substante cu efect cicatrizant pentru ca biomaterialul prezinta deja aceasta calitate
  • Este superior otelul deoarece este mult mai dur
  • Este rigid, deci nu vei avea grija ca in timp implantul se va deforma si va slabi
  • Va fi suportat usor de catre tesuturile moi ale cavitatii bucale atat datorita magnetismului, cat si imunitatii biologice

Bontul protetic este realizat pe baza  folosirii de amprenta optica care sa poata crea armonios impreuna cu coroana dentara lucrarea completa.

Coroana dentara va putea fi aplicata doar dupa o perioada de  aproximativ 3 sau 4 luni de la implantul tijei pentru a lasa timp osului sa se vindece si tijei sa sa integreze perfect in cavitatea osoasa. Igiena dentara de dupa implanturi dentare Cluj trebuie facuta cu atentie prin folosirea de apa de gura si unde recomanda medicul chiar si dusuri bucale.

Pretul unui implant difera de la un cabinet la altul, asa ca nu te lasa pacalit de preturile atragatoare ale unui cabinet pentru ca s-ar putea sa nu te faca sa ajungi la un rezultat dorit al lucrarii. Cel mai bine este sa te axezi pe clinicile specializate ce ofera un raport calitate si pret echilibrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *