astre ceresti

Fiecare planeta a sistemului nostru solar este denumita intr-un anumit fel iar cele 9 astre ceresti care ne sunt cele mai cunoscute au fieare denumiri de zeitati romane sau grecesti. Cand vine vorba despre planeta Venus de exemplu, aceasta planeta a fost denumita dupa numele si asemanarea cu intruchiprea zeitei dragostei si frumusetii la romani, Venus, sau a aceleiasi zeite la greci, Afrodita.

Uite ceva intr-adevar dragut si ce nu stiai despre aceasta planeta stralucitoare si extinsa ca dimensiuni. Pana cand sa fie evident ca ambele sunt acelasi astru cerec, aceasta planeta a fost denumita Lucifer drept steaua pe care o vedem dimineata si drept Venus pentru steaua care apare pe cer de cu seara. De fapt, ele sunt una di aceeasi si noi cunoastem aceasta planeta atat ca Luceafarul, cat si ca Venus.

Pamantul

Planeta Pamant nu tine de denumirea vreunei zeite sau a vreunui zeu grec sau roman care ar reprezenta viata sau orice alta emotie sau stare. De fapt, poate ca ai observat deja ca multe limbi straine folosesc niste terminologii similare in ceea ce priveste Planeta Albastra. In limba germana, Pamantul este cunoscut sub denumirea de „Erde”, in limba daneza este denumit drept „Aarde”, in limba scandinava „Jord” iar in engleza se numeste simplu „Earth”.

Marte

Culoarea rosie a acestei planete este motivul din spatele numelui sau. Romanii au denumit aceasta planeta dupa zeul razboiului, Ares, mai ales datorita infatisarii rosiatice, ca de sange, a planetei. Acesta a fost de asemenea si tatul celor doi gemeni, Romulus si Remus. In alte civilizatii de asemenea, culoarea sa rosiatica ca de sange a dus la crearea numelor sale diverse. „Her Desher” este numele planetei Marte in Egipt, care inseamna de fapt „cel rosu”.

Istoria denumirii si denumirea fiecarei planete cunoscute in parte este o adevarata poveste si este unica in felul sau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *