Bitcoin

Bitcoin este o retea de consens care permite un nou sistem de plati si bani complet digitali, care pot fi folositi doar in mediul online. Este prima retea descentralizata de plati de la persoana la persoana care este imputernicita chiar de catre utilizatorii sai si fara nici o autoritate centrala sau vreun intermediar. Am putea sustine chiar ca Bitcoin este noua moneda a internetului.

Nimeni nu detine reteaua Bitcoin la fel cum nimeni anume nu detine tehnologia din spatele email-ului. Bitcoin-noua moneda- este controlata de toti utilizatorii sai din toata lumea. In timp ce dezvoltatorii imbunatatesc software-ul, acestia nu pot forta o schimbare la protocolul Bitcoin pentru ca toti utilizatorii acestui sistem de plata sunt liberi sa-si aleaga tipul de versiune si de software pe care sa le foloseasca. Vezi cum sa cumperi Bitcoin aici.

Pentru a ramane mereu compatibili unii cu ceilalti, toti utilizatorii trebuie sa respecte aceleasi reguli. Aceasta platforma de plata poate sa functioneze in mod corect doar cu ajutorul unui consens  complet intre toti utilizatorii sai. Asadar, toti dezvoltatorii si cei ce folosesc acest sistem au o dorinta puternica de a proteja acest consens.

Dar cum functioneaza Bitcoin mai exact? Din perspectiva unui utilizator, acest sistem de plata nu este cu nimic mai mult decat o aplicatie pe mobil sau un program pe calculator care asigura un portofel personal Bitcoin si permite trimiterea si primirea de monezi Bitcoin. Cam asa functioneaza pentru majoritatea utilizatorilor aceasta moneda digitala. Dar cum  si de unde poti achizitiona asemenea bani? Vezi cum sa cumperi Bitcoin aici.

Platile sunt mai usor de realizat decat platile prin debit sau prin carduri de credit si pot fi primite fara un cont de comerciant. Platile sunt efectuate printr-o aplicatie  fie de pe telefon, fie de pe calculator, prin introducerea adresei destinatarului, sumei de bani si prin apasarea comenzii „Send”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *