Asus-Z97-A
Asus-Z97-A

Asus ne ofera o placa de baza din seria 9, care va veni ca suport pentru noile de procesoare Intel, cu o serie de noi optiuni. Placa de baza va fi adresata utilizatorilor mid-range, si ofera o cifra foarte buna in ceea ce priveste raportul pret / performanta.

Placa nu este la fel de colorata si atragatoare, cu au fost placile celor de la Asus din trecut pline de elemente care iti sareau in atentie si cu o culoare aurie. Si daca ar fi sa analizam situatia, aceasta placa de baza nu are ca scop sa fie expusa, sub un plexiglass-ul unei carcase iluminate in 3 culori. Pentru cei ce doresc o astfel de placa de baza care se iasa in evindenta, cei de la Asus iti ofera placile din seria Republic of Gamers (RoG).

Placa are insa cativa asi in maneca. In primul rand placa ofera suport pentru M.2 ( un sistem similar cu mSATA) care ofera un slot pe placa pentru SSD-uri de mica dimensiune sub forma PCIe. Exista desigur si un slot SATA Express disponibil pe placa. Acesta ofera flexibilitatea de a incorpora tehnologiile PCI Express si SATA, oferind performante SATA prin intermediul vitezei PCIe.

Pe langa aceste optiuni noi, cei de la Asus au implementat un BIOS care se aseamana foarte mult cu un BIOS tratidional, care iti da o libertate mult mai mare in caz ca esti un fanatic al overclock-ului.

Cu toate acestea, placa nu ii va determina pe gameri sa faca un upgrade, in perioada urmatoare, multe din optiunle disponibile pe placa fiind de un interes oarecum scazut, insa toate acestea s-ar putea schimba odata cu aparitia noilor procesoare de la Intel din seria Devil’s Canyon.

Z97 este o placa destinata pentru a fi compatibila cu urmatorul CPU Broadwell, de la Intel, un lucru destul de ciudat pentru cei de la Intel care, surpiza, nu au schimbat socket-ul pentru acest nou procesor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *