arte martiale pentru femei
arte martiale pentru femei

In cadrul competitiilor de arte martiale, cu greu mai vezi si cate o femeie pe ici pe colo, insa nu-i bai, puterea feminina este acolo undeva si am face bine ca femei sa incercam sa ne depasim conditia si sa incercam sa ne dezlipim eticheta de „sex slab”.

Chiar daca de cele mai multe ori crezi ca o femei, care de cele mai multe ori este mai scunda si mai slaba decat un barbat nu ar putea sa se descurce la fel de bine intr-o situatie mai periculoasa de confruntare corp la corp, nu este chiar asa iar femeile sportive  si luptatoare iti pot spune acest lucru din proprie experienta.

Nu numai ca unele practici de arte martiale sunt foarte potrivite pentru noi, femeile, insa de asemenea exista si echipament special pentru noi si haine potrivite pentru antrenamentele intense. Cu toate ca femeile poate ca nu domina campul de lupta in termeni numerari, companiile producatoare de echipamente spotrive incep sa bage de seama si interesul nostru legat de artele martiale.

Inainte era destul de greu sa gasim si noi niste kimonouri care sa ni se potriveasca, pantaloni scurti de muay thai si alte tipuri de articole vestimentare special concepute pentru femei iar femeile trebuiau sa isi caute tipuri de haine pentru arte martiale de la barbati si care sa li se potriveasca.

Acum, fiecare companie majora producatoare de echipament sportiv are o gama special conceputa pentru femei. Unele optiuni sunt mult mai feminine, pe cand altele sunt mai simple, insa potrivite pentru formele corpului femeilor. Exista chiar si unele companii care ofera kimonouri si haine special pentru femei doar, asadar nu este acesta un impediment in a te apuca de artele martiale pe care le adori.

Dcaa te vei apuca de arte martiale, vei ajuta la incetarea sexismelor inca de la radacini, in special daca iti vei ajuta fetitele sa inceapa un drum mai dur, dar mult mai antrenant decat baletul, de exemplu.

De admin

Un comentariu la „Arte martiale pentru femei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *