In ziua de azi, aparatele ce se regasesc in parcari si sunt intrebuintate pentru a ponta durata de timp in care iti lasi masina parcata undeva sunt o adevarata bataie de cap. Nu par niciodata sa fie precise, nu ai niciodata maruntis la tine pentru a le multumi cum se cuvine, si jumatate dintre ele nici macar nu functioneaza.

Atunci cand au fost introduse pentru prima data, oricum, acestea nu erau destinate a fi o modalitate rapida pentru ca orasul sa faca niste bani cu usurinta.  Acestea erau desemnate pentru controlul fluxului de trafic care a preluat cu rapiditate centrele oraselor de peste tot din lume.

Multe orase inca nu earu acomodate cu ideea masinilor in cap. Atunci cand au fost construite primele strazi, masinile inca nu erau un lucru normal si erau considerate mai mult drept masinarii ale viitorului. Dupa introducerea acestora, soferii parcau pur si simplu unde voiau.

Oamenii de afaceri din centrul orasului ce lucrau toata ziua isi parcau masina pe strada, nelasand spatiu pentru cumparatori, pentru alti participanti la trafic sa poata circula si ducand la tot felul de probleme cum ar fi parcarile foarte apropiate si blocaje in trafic(nu ca in ziua de azi nu ar mai fi prezente astfel de inconveniente).

Primul aparat pentru contorizat parcarea a fost instalat in Oklahoma City in anul 1935 cu scopul de a discuraja oamenii sa mai parcheze aiurea pe strada pentru toata ziua, asigurand astfel un mai bun acces pentru cumparatori, pietoni si incurajand muncitorii sa foloseasca si alte feluri de transport in comun sau pe doua roti.

Ca rezultat, caile de acces din trafic erau mai usoare, mai accesibile, oamenii aveau acces mai usor la magazinele si restaurante, orasul castiga si el cativa bani in plus pentru imbunatatiri, si cateva joburi noi au fost create pentru a imbunatati aplicarea regulilor de parcare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *