antrenament piramidalantrenament piramidal

Antrenamentul piramidal este una dintre mtodele de baza si cele mai eficiente pentru dezvoltarea muschilor si pentru obtinerea unei forte cat mai mari. Istoria civilizatiilor vestice calatoeste prin stravechiul Egipt, datand inca din urma cu cateva milenii. Cultura egipteana ne-a oferit destul de multe lucruri, incluzand si afinitatea pentru pisici.

Daca esti bodybuilder, chiar si programul tau poate fi influentat de catre vechile constructii egiptene, asta daca vei urma antrenamentul de tip piramidal. Acest tip de antrenament este una dintre cele mai eficiente si de baza scheme de antrenament pentru cei care isi doresc o crestere a masei musculare in cel mai rapid timp.

In antrenamentul de rezistenta, o piramida este o structura de baza pe care o creezi atunci cand iti aranjezi seturile de exercitii si repetarile acestora. Incepe prin exercitii mai usoare si apoi se trece la exercitii din ce in ce mai dificile si antrenante pentru muschi. In timp ce continui sa iei in greutate, numarul de repetari pe care le faci descreste, lucru care demonstreaza relatia inversa dintre cele doua variabile.

Antrenamentul de tip piramidal, de asemenea numit si piramida ascendenta, nu este teribil de complicat. Exista un numar de avantaje ale antrenamentului de tip piramidal  pentru construirea de muschi si pentru cresterea in masa. Nu este perfect, asadar a inceput sa dispuna de o serie de variabile interesante.

Una dintre avantajele majore ale unei piramide ascendente este faptul ca include si exercitii de incalzire. Incepi cu greutati usoare si apoi adaugi greutati dintre cele mai intense, lucru care ofera incalzire muschilor si ii face sa fie mai flexibili. Daca ai fost vreodata la sala si ai incercat sa ridici o greutate mare fara a face incalzire in prealabil, stii ca nu poti ajunge nicaieri mai departe de greutatile obisnuite. Vei fi capabil sa ridici mult mai multe greutati si mai mari, si vei reduce riscul de leziune prin includerea unei scheme progresive de exercitii de incalzire.

Atunci cand incepi cu antrenamentul de ridicare de greutati, nu stii exact ceea ce inseamna piramida, insa folosesti exact ceea ce presupune acest lucru in activitatea ta fizica. Mereu trebuie sa incepi usor ca sa iti incalzesti muschii si apoi sa finalizezi prin a ridica gantere din ce in ce mai grele, in limita posibilitatii. Acest sistem serveste la incalzirea muschilor, la reducerea riscului de ranire, in timp ce pregateste muschii tinta pentru greutatile mai mari pe care le vor ridica.

Piramidele ascendente sunt cele mai potrivite antrenamente pentru cei care cauta sa castige in greutate intr-un timp cat mai scurt. Multi powerbuilderi si atleti care cauta sa castige foarte repede in greutate si sa-si intareasca corpul nu fac nici pe departe atat de mult efort pe cat fac bodybuilderii, care pe deasupra mai intra si pe shopbuilder si isi achizitioneaza suplimente nutritive potrivite pentru antrenamentele lor la sala de forta.

Asta le permite sa genereze puterea maxima de care au nevoie pentru cele 2 seturi de repetitii ale exercitiilor de la aparate, in cadrul carora trebuie sa ridice si sa mute cele mai grele gantere. Toate seturile de ridicari anterioare sunt doar pentru incalzire. Oricum, partea buna este ca niciuna dintre aceste exercitii fizice si activitati intense nu pot face vreun rau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *