devil

Muntele McKinley, care si-a schimbat numele oficial in cursul acestei saptamani in Muntele Denali, nu este singurul munte pe care americanii nativi ar dori sa ii schimbe numele. Astfel, numele primite de siturile naturale sunt date de Board on Geographic Names din Statele Unite, care se consulta cu diferite departamente si agentii federale si evalueaza propuneri pentru nume noi.

Aceasta organizatie a primit sute de cereri in fiecare an de a schimba numele a cateva regiuni geografice din toata tara. In fiecare caz, acest lucru implica solicitarea din partea comunitatii locale, a guvernului local, a statului si a managerilor de regiune- cum ar fi cei care ingrijesc parcurile nationale sau cei de la ocoalele silvice. Astfel, consiliul consulta hartile actuale si informatiile istorice si voteaza asupra unei schimbari.

Populatia din Alaska a fost cea care a cerut numele de Muntele McKinley- cel mai inalt munte din Statele Unite, in anul 1975. Exista americani nativi care au cerut ca numele indigene a acestor varfuri montane sa fie oficial schimbate.

Regiuni geografice care urmeaza sa fie redenumite

Devil`s Tower- consiliul ia in considerare faptul ca populatia locala isi doreste sa schimbe numele Turnului Diavolului- o roca monolitica care are o inaltime de 386 metri si care se afla in Wyoming. Fiind primul monument al statului in 1906, Turnul Diavolului a fost o traducere prost inteleasa a cuvintelor „Turnul rau a lui Dumnezeu”. Cel care a propus acest nume a spus ca numele oficial este ofensator, deoarece se intelege ca este locul de venerare a diavolului. Numele noi propuse pentru Turnul Diavolului constau in „Bear`s House”, „Bear`s Tipi” sau „Tree Rock”.

Harney Peak- Un grup din Dakota de Sud a cerut consiliului sa redenumeasca cel mai inalt punct din Statele Unite de est. Localnicii isi doresc sa schimbe numele varfului Harney, deoarece reprezinta o jignire a celor care au fost masacrati aici din cauza armatei generalului William S. Harney, in timpul unei batalii din 1855.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *