grija zona intimagrija zona intima

Pentru a-ti mentine sanatatea in zona intima pentru totdeauna si pentru a evita unele probleme si afectiuni care iti pot fi cauzate de catre o igiena precara si o ingrijire incorecta, trebuie sa ai grija de zona inghinala in fiecare zi.

Zona aceasta intima a femeilor se ingrijeste oarecum de la sine, de aceea este bine sa nu o supraincarcam cu utilizarea de produse pe baza de alcool, parfumuri grele sau substante care ar putea dauna pielii sensibile de acolo de jos.

In acea perioada a lunii in care noi suntem mai sensibile si avem parte de acele sangerari mai mult sau mai putin abundente, lucru de altfel sanatos care ne ajuta sa ne dam seama daca suntem sau nu sanatoase si fertile, trebuie sa avem grija de zona noastra intima si mai mult decat in celelalte perioade ale anului.

Trebuie sa folosim un tip de absorbant potrivit coprului nostru si cerintelor legate de ciclul menstrual si trebuie sa il schimbam ori de cate ori trebuie, pentru ca altfel se va putea infecta zona si vom putea suferi mai apoi de diferite dureri.

Daca vrem sa mergem la piscina sau vrem sa purtam un tip de haine mai lejer si mai deschis la culoare, atunci putem opta oricand pentru absorbantele de tip tampon, care se introduc foarte usor in zona intima si absorb exact cum trebuie cantitatea de lichid menstrual.

Insa, o grija mare trebuie avuta si legat de aceste tipuri de tampoane, pentru ca in cazul in care nu vor fi inlocuite la timp, este posibil ca supraincarcarea de lichid menstrual pe tampon sa iti provoace o stare urata, si este posibil ca tamponul sa se blocheze si sa iti vina destul de greu sa il mai scoti de una singura.

In orice situatie ai fi si orice tip de absorbant ai folosi, este indicat sa il inlocuiesti de cateva ori pe zi pentru a te feri de probleme si in functie de cat de dese si cat de abundente sunt sangerarile menstruale de care suferi. Si pentru zilele in care esti pe uscat, inainte sau dupa perioada ciclului menstrual este indicat sa folosesti absorbante zilnice, fara parfum, care sa iti asigure confortul si prospetimea de care ai nevoie pe timpul unei zile lungi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *