adidas_smart_balladidas_smart_ball

Daca pana acum am avut parte de smartphone-uri, smartwatch-uri, smartheadphones e timpul sa avem si un smartball. Cei de la Adidas s-au jucat cu aceasta idee inca din anul 2007. Atunci s-a introdus ideea de sport inteligent. In tot acest timp aceasta idee s-a dezvoltat prin apartitia telefoanelor care iti monitorizeaza ritmul batailor inimiii, ceasuri care iti monitorizeaza distanta parcursa si crampoane pentru fotbalisti care masoara cati kilometri au fugit acestia pe parcursul unui meci. Acum, cu cateva saptamani inainte de Cupa mondiala din Brazilia, Adidas a lansat miCoach Smart Ball, o minge de fotbal care are incorporat un senzor capabil sa inregisteze lucruri precum puterea cu care lovesti mingea.

Smart Ball este o minge in format de 32 de petice de piele si are dimensiunea si greutatea oficiala pentru o minge de fotbal. Aceasta este dotata cu un modul Bluetooth 4.0. Adidas este o companie care este destul de pasionata de acesti senzori si algoritmiti pe care ii foloseste mingea si spune ca prin folosirea acestora putem afla informatii precum viteza, efectul, locatia si traiectoria balonului dupa ce acesta a fost lobit. Apoi aceste date sunt transmise catre o aplicatie de pe telefonul tau mobil unde poti monitoriza toate aceste actiuni.

In cadrul aplicatiei, utilizatorii pot folosi aceste informatii pentru a isi imbunatati tehnica si stilul de joc. Aceasta include si o serie de provocari pe care utilizatorii le pot incerca.

Smart Ball a fost realizat specific pentru programele de antrenament si in general pentru loviturile fixe din cadrul jocului de fotbal precum loviturile libere, penalty-uri, cornere si degajari. Senzorii din minge vor inregistra miscarea balonului doar pe perioada in care acesta se afla in aer.

Smart Ball este disponibil pentru telefoanele Bluetooth LE, pentru iOS si vine cu un sistem de incarcare al mingii precum un telefon mobil. Pretul acesteia ieste de 299 de dolari americani si o puteti achizitiona de pe website-ul Adidas.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *