sport scolari
sport scolari

Copilul tau este pasionat de sportt sau cel putin face miscare cel putin o ora pe zi? Se joaca, alearga, se misca sau fuge prin casa, pe afara sau undeva la ora de sport de la scoala? Cam in jur de o ora are nevoie un copil care este la scoala pentru a-si petrece timpul fiind activ si miscandu-se in voie peste tot.

Ca sa se mentina sanatos si rezistent din punct de vedere fizic, este bine sa efectueze activitati revigorante si pline de intensitate. Timpul copilului tau ar trebui sa fie impartit intre aerobic si activitati de intarirea muschilor si de intarirea oaselor. Izbucnirile de energie scurte de 15, de 10 sau de 5 minute ar trebui sa fie incluse in antrenamentul sau zilnic pentru sanatate si energie zilnica.

Scoala si educatia sunt importante, insa la fel de important este si de a gasi ceva timp pentru ceva miscare si activitate fizica. Atunci cand copiii au sansa de a alerga  si de a se juca in pauze, acestia se concentreaza mai mult  in timpul orelor. Educatia fizica este importanta in scoli, de aceea ar trebui ca totii copiii sa beneficieze de cateva ore de sport pe saptamana.

Insa, din nefericire, nu toate scolile ofera o programa de educatie fizica in timpul programului saptamanal. Doar 8% dintre scolile elementare  asigura un program de sport in fiecare zi pentru copiii inscrisi in cadrul cursurilor acelor scoli. Numai noua state cer scolilor generale sa asigure in fiecare zi pauza si recreere pentru copii.

Sportul in scoli ajuta foarte mult si pana la varsta de 6 sau 7 ani, cei mai multi copii ajung sa aiba parte de o coordonare fizic si de o atentie sporita, mai mult de atat obtin si abilitatea de a urma regulile, nu mai actioneaza rebel si isi asculta parintii si profesorii. Indruma-ti copilul sa faca cat mai multa miscare si sa nu chiuleasca de la orele de sport de la scoala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *