igiena casei

Curatarea casei ajunge sa fie o corvoada pentru cei care nu isi programeaza timpul eficient pentru a finaliza aspectele de curatenie, igienizare si dezinfectie.

Dar, atunci cand se tine cont de sfatul unor profesionisti in arta curateniei locuintei, totul poate fi simplificat, iar munca va deveni un proces simplu, cu trucuri utile.

Daca nu aveti bugetul limitat si doriti sa salvati ceva timp, atunci puteti si sa optati pentru un serviciu de curatenie, insa, contrar, poti sa tii cont si de cateva sfaturi oferite de la cei care se preocupa zi de zi cu instruirea unei locuinte incat aceasta sa arate perfect curata.

curatare locuinta
Sursa: tips-for-women.com

Cele 5 secrete ideale pentru o locuinta de poveste

 1. elimina cu incredere petele de sapun sau detergent uscate. Cel mai bine este sa il razuiti cu un cutit ca si cum ar fi simplu de eliminat.
  curatare vase de sapun
  sursa: vrd2004.org

  Asa veti economisi ceva timp si veti renunta la buretele imbibat cu apa, care nu face decat sa creeze si mai multa spuma in colturi sau pe suprafetele plane. Astfel de pete se pot vedea si de la distanta, iar razuirea lor va veni ca o manusa in procesul de igienizare al locuintei.

  curatenie generala
  sursa: womenpla.net
 2. Stergerea prafului cu ajutorul lavetelor din bumbac. Trebuie sa ai in casa cel putin 3 carpe de curatat profesionale, din bumbac, care sa indeparteze praful acumulat si sa mentina mobilierul cat mai curat.
  curatarea prafului
  Sursa:s-media-cache-ak0.pinimg.com

  De altfel, aceste carpe din bumbac sunt extrem de eficiente, pentru curatarea jaluzelelor, a zonelor greu accesibile si a suprafetelor mici de mobilier.

  Sunt de asemenea un mod eficient de a reda buna veselie intr-o incapere. In cazul in care nu veti utiliza carpe de curatat profesionale, praful se va vedea in lumina pe acele suprafete delicate.

  eliminarea prafului
  Sursa: comfortsuitesnewbern.com
 3. eliminati mirosul de pe canalele de scurgere, tevi sau conducte cu reziduri. Pentru a elimina mirosurile urat mirositoare este important sa tineti cont ca o picatura de lamaie sau coji de portocale pot face munca in jumatate din timpul alocat.
  desfundare teviTimp de 15 secunde trebuie ca apa robinetului sa curga la presiune normala, apoi se toarna cateva picaturi in conducte si se va porni apa din nou. In acest fel, eliminati dopul de praf si de mizerii din chiuvete sau conducte si veti crea un miros de curat si proaspat zonei.
  eliminare mirosuri
 4. ferestrele trebuie sa fie impecabile. Un prosop de hartie va face ca fereastra sa fie mai curata si sa straluceasca chiar si in bataia luminii. In cazul in care aveti ferestre mici, atunci folositi bucati de ziar pentru a curata stricla si pentru a evita dungile.
  curatare ferestre
  Sursa: sacramentogreenclean.com

  In cazul in care ferestrele sunt extrem de mari, cea mai buna solutie este sa utilizati lavete din bumbac, lavete universale, menita sa reduca timpul de actiune si sa mentina praful la distanta.

  curatarea geamurilor
  Sursa: completehomesservices.co.uk
 5. aspira intreaga locuinta in jumatate din timpul estimat. Pentru a indeparta praful si mizeriile de pe mochete si covoare din casa, incearca sa te racordezi la priza din centrul locuintei.
  aspirare locuinta
  sursa: alphahealthsmartcleaners.com

  Prin conectarea la o priza centrala, vei economisi timp si te vei concentra pe mai multe actiuni de curatenie. Asa, nu vei muta alimentarea cu energie dintr-o incapere in alta si nici nu vei avea tendinta sa iei cate un minut pauza dupa fiecare aspirare dintr-o camera.

  De altfel, o solutie buna ar fi sa te conectezi la un prelungitor, menit sa ofere aceleasi rezultate.

  aspirare locuinta
  sursa: thevacuumgurus.co.uk

Acum ca ai citit aceste sfaturi, cu siguranta vei avea mai mult timp sa te bucuri de soare in ziua in care vei face curatenie in casa.

 

Blogger: Ankez

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *